Dubbelglas prijzen

Aan HR glas zit een prijskaartje, opgebouwd uit de mate van isolatie. Een HR+++ raam heeft meer materiaal, namelijk een glasplaat extra en een gasvulling extra, en is daarom ook duurder. Ook is het productieproces van zo’n raam anders. Daarbij moet er meer spouwafwerking plaatsvinden. De spouw is de ruimte tussen de glasplaten in uw raam. Om in aanmerking voor een subsidie te komen dien je te kiezen voor minimaal HR++ (2 plusjes).

Hoogrendementsglas prijzen

In Nederland worden zo een beetje de volgende prijzen per m2 gehanteerd.

  • HR+ glas kost €75 per m2, bij een glasoppervlak van 20 m2 spaart u €220 per jaar.
  • HR++ glas kost €80 per m2, bij een glasoppervlak van 20 m2 spaart u €260 per jaar.
  • HR+++ glas kost €120 per m2, bij een glasoppervlak van 20 m2 spaart u €280 per jaar.

Het uurloon van een glaszetter is gemiddeld €50 euro, afhankelijk van het soort HR glas. HR+++ is moeilijker te zetten dan HR+. Als u uw glas koopt, wordt een offerte gemaakt, hier hoort ook het verwijderen van het oude glas in te zitten. Let erop dat dit niet extra berekend wordt. Bekijk ook “Wat kost een glaszetter?” op deze glas website.

Vervanging

Als vervanging van uw ramen in één keer te kostbaar wordt, kunt u ook beginnen met het vervangen van de ramen waar u veel bent, zoals de woonkamer.
Ook kunt u kijken naar de ligging van de ramen ten opzichte van de wind. Oostenwind en noordenwind zijn kouder dan westenwind en zuidenwind. Dit kan ook een bepaling voor vervanging zijn. Een HR raam gaat gemiddeld 25 jaar tot 30 jaar mee, het is dus een investering die u er na ongeveer 12 jaar uit heeft. De daling van de maandelijkse lasten op uw energie rekening begint direct.

De U-waarde

De mate van warmte die glas verliest, wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde van HR+++ is 0,5 tot 0,9. Van enkel glas is deze 6.0.